BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Bucovina

BBukovina er en historisk region i Romania, som ligger i de nordlige skråningene til de sentrale østlige Karpater. Bukovinas territorium hadde vært en del av Moldavia siden 1300-tallet. Det ble først avgrenset som et eget distrikt i 1775, og ble gjort til en nominell hertugdom i det østerrikske riket i 1849.

Dette er hjemmet til en av verdens største kunstskatter: UNESCOs verdensarvliste for de malte klostrene i Bucovina. Disse rikt dekorerte gudshusene er unike i verden, bygget på 1400- og 1500-tallet og har fargerike utvendige fresker som skildrer dramatiske religiøse scener. Formålet med freskomålene var å gjøre historien om Bibelen og livene til de viktigste ortodokse helgenene kjent for landsbyboere ved bruk av bilder.

Det mest kjente av disse, ofte kalt "Det sixtinske kapell i øst", er Voronet-klosteret, reist i 1438 av Stefan den store. Den blå malingen som på mirakuløst vis aldri har bleknet, er kjent over hele verden som 'Voronet blue'. Kunstnerne her arbeidet isolert og voktet deres forretningshemmeligheter og frem til i dag er sammensetningen av malingen et mysterium. Andre malte kirker som ikke må gå glipp av inkluderer Sucevita, med sine særegne greener, og Humor, der freskerne er overveiende røde.

Regionen er også kjent for sine områder med pittoreske landskap og gjestfrie mennesker som tilbereder de mest deilige og naturlige tradisjonelle rettene. Alt er "hjemmelaget", fra smør, fløte, egg og kjøtt. Videre gjør kontinuerlig miljøbeskyttelse området uforurenset, og luftrensen er et av de beste i Europa. Fjellbekker er også rene og befolket med forskjellige fiskearter.

De fleste landsbyer i Bukovina er fra eldgamle tider, men er godt bevart og holder fortsatt tradisjonelle skikker og unike elementer av kunst. Derfor virker en ferie i denne historiske regionen ofte som å reise tilbake i antikken.

We hope this rather small description of this unique place in Europe will encourage you to travel with us!

PAKKER

1 Turer in Bucovina

Romania

Utforsk Karpatian Garden

Kontakt

contact@transylvaniareiser.no

Bucovina

PAKKER

nn_NONO