BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Donau Deltaet

Den mektige Donau-elven renner 1,788 mil fra sine kilder i Tysklands Schwarzwald til Svartehavet. Rett før den når havet, danner den den nest største og best bevarte av Europas deltas: 2200 kvadratkilometer med elver, kanaler, myrer, innsjøer med treet og sivøyer. Donau-deltaet er et paradis for dyrelivsentusiaster (spesielt et fuglekvitter).

Dannedelta, som ble dannet over en periode på mer enn 10.000 år, fortsetter å vokse på grunn av de 67 millioner tonn alluvia som deponeres hvert år ved Donauelven. Det moderne Donau-deltaet begynte å danne seg etter 4000 fvt i en bukt av Svartehavet, da havet steg til sitt nåværende nivå. En sandbarriere blokkerte Donaubukta der elven opprinnelig bygde sitt delta. Etter å ha fylt bukten med sediment, avanserte deltaet utenfor dette barriereblokkerte elvemunningen etter 3500 f.Kr. St. George II (0 f.Kr.-nåtid) og Chilia eller Kilia (1600 e.Kr.-nåtid).

Ask us for a tailor-made long weekend trip in the Danube Delta (2-3 nights) Email us at georgiana@transilvania-reiser.no!

Donau-deltaet består av et intrikat nettverk av vannveier og innsjøer fordelt mellom de tre viktigste elvemunningskanalene til Donau. Dette området med flytende sivøyer, skoger, beitemarker og sanddyner dekker 3000 kvadrat miles og er hjemmet til en fascinerende blanding av kulturer og mennesker, så vel som et stort utvalg av dyreliv. Tulcea ligger på spissen av de tre kanalene, og er et flott utgangspunkt for å utforske Donau-deltaet.

Donau Delta Biosphere Reserve har det tredje største biologiske mangfoldet i verden (over 5 500 flora- og faunaarter), bare overskredet av Great Barrier Reef i Australia og Galapagos Archipelago i Ecuador. Dessuten er det hjem til over 60% av verdens befolkning av pygmy skarve (phalacrocorax pygmeus), 50% av rødbrystgjess (branta ruficollis) og det største antallet hvite pelikaner (pelecanus onocrotalus) og dalmatiske pelikaner (pelecanus crispus) i Europa.

Donau-deltaet, som et fugleobservatørparadis, tilbyr muligheten til å oppdage mer enn 300 arter av trekkende og bosatte fugler, inkludert ørn, egrets, gribb, gjess, kraner, ibiser, skarv, svaner og pelikaner. Donau-deltaet ligger på den 45. parallellen og sørger for et perfekt stoppested mellom Ekvator og Nordpolen for millioner av trekkfugler.

Deltaet kan utforskes som en del av en Donau River Cruise, eller på dagsturer og båtturer fra Tulcea som har gode hotell, restauranter som spesialiserer seg på fiskeretter og Museum of the Donau Delta.

PAKKER

1 Turer in Donau Deltaet

Romania

Utforsk Karpatian Garden

Kontakt

contact@transylvaniareiser.no

Donau Deltaet

PAKKER

nn_NONO