BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

En reise gjennom Romanias Verdensarv

6 - 9 Dager
Typologier

Slappe av

+ 2
VANSKELIGHET

Low, Medium

MIN. ALDER

3 år

Fra 900 €

Fantastisk opplevelse

En reise gjennom Romanias Verdensarv

PRIS FOR MIN 2 PERSONER

1550 €

PER PERSON

- +150 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

PRIS FOR 15 PERSONER

900 €

PER PERSON

- +150 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

* Transport til Romania er ikke inkludert

Tur kart

Dag for dag

En reise gjennom Romanias Verdensarv

Første dag: Bucuresti – Horezu-keramikken – Sibiu

Vi begynner turen om morgenen i retning av den berømte byen Sibiu, og kjører en av de vakreste veiene som knytter søndre og nordre del av Romania sammen. Langs veien kommer vi til å stoppe aldri så kort for å besøke Curtea de Arges-klosteret, bygget i det 16de århundre. Her ligger noen av kongefamiliens medlemmer gravlagt. Neste stopp er Horezu hvor vi skal få oppleve lokalt håndtverk. Horezukeramikk er en unik rumensk pottemakertradisjon som tradisjonelt kun blir laget her – for hånd. Brukskunsten gjenspeiler mange generasjoners kunnskap innen pottemakeri, noe som også har ført til at Horezukeramikken ble innført på UNESCOs verdensarvliste i 2012. Vi tilbringer natten på Vertshus i Sibiel, en liten, pittoresk landsby i søndre del av Transylvania. Vertskaper forbereder en spesiell middag for oss – tradisjonell hjemmelaget mat og drikker, deriblant lokal vin og en tradisjonell drikk kalt tzuica eller palinca, et slags plommebrennevin.

Andre dag: Sibiu – Alba Iulia – Turda – Cluj

Like etter frokost begynner vi ferden til Alba Iulia, en av Romanias eldste byer. Der besøker vi Karolina-citadellet, en stjerneformet rumensk borg bygget mellom 1715 og 1738. Reisen gjennom Transylvanias undre fortsetter med en omvisning i den største og mest moderne saltgruven i Romania, i Turda. På ettermiddagen ankommer vi Cluj, de eldste byene i regionen, først dokumentert tilbake til 107 EK. En omvisning blir mulig for dem som er interessert. Her får vi se de viktigste stedene. Innkvartering skjer på trestjerners hotell, sentralt i byen og inkluderer frokost.

Tredje dag: Cluj – Baia Mare – Trekirkene – Sapanta Merri-gravplassen – Sighetul Marmatiei

Vi forlater tidlig om morgenen denne vakre og eldgamle byen og reiser til Maramures-regionen. Når vi kommer dit, kommer vi til å føle det som om vi har reist tilbake i tid. Husene er tradisjonelle og bygget etter gammel stil, trekirkene her har vært vitne til mangt gjennom historien, unike tradisjoner og gjestfrie mennesker. Dagens høydepunkt blir et besøk på gravplassen kalt Sapanta Merri, som er unik i Europa med meget fargerike gravsteiner med naïve bilder som beskriver i original og poetisk stil, menneskene som er begravet her, såvel som scener fra deres liv. Merri-gravstedet er regnet som utendørs museum og en internasjonal turistattraksjon. Vi tilbringer natten i Sighetu Marmatiei, trestjerners hotell med frokost inkludert.

Fjerde dag: Sighetul Marmatiei – Barsana – Vatra Dornei

Etter en styrkende frokost begynner vi turen ved UNESCOs Verdensarvs trekirker bygget fra begynnelsen av 1600-tallet og fremover til 1800-tallet. Den vakrest er det berømte Barsanaklosteret, som vi får muligheten av å besøke. Reisen vår til fortidens historie fører oss gjennom urørte landskaper, tradisjonelle landsbyen og Iza-dalen, en nasjonalpark. Etter at vi har krysset over fjellene kommer vi til en annen berømt region, Bucovina, som vi skal oppleve nærmere de neste dagene. Vi overnatter på trestjerners hotell, frokost inkludert.

Femte dag: Vatra Dornei – Voronet – Sucevita – Piatra Neamt

Vi begynner dagen med en fyldig frokost på hoteller og drar deretter til de berømte klostrene Voronet og Sucevita i Bukovina-regionen. Disse Forbløffende strukturene fryder turister fra hele verden, selv om de ble bygget og malt for rundt 500 år siden. Hva angår deres kunstneriske verdier har enkelte historikere sammenlignet dem med veggmaleriene i St.Markus-kirken i Venezia eller Kirken i Orvieto. Mer interessant er at malerkunstneres hemmeligheter når det gjelder malingen de laget for flere århundrer siden – så er den fremdeles et mysterium i seg selv. Kronjuvelen blant disse klistrene er utvilsomt Voronet-klosteret, som ble grunnlagt i 1488 av Kong Stefan den Store. Det blir også kalt «Østens Sixtinske Kapell», og er unikt i denne verden for sine altoverskyggende farger: Den berømte «Voronetblå», ikke minst. Veggmaleriene er som symfonier av farger og lys og skjuler rik semantikk som vi innbyr deg til å oppleve sammen med oss. Sucevita-klosteret er det yngste, kronologisk sett og det største monastiske ensemblet blant de malte klostrene i Bukovina. Dens utseende, som minner om en virkelig borg, med tårn, avstivere og vakttårn, gjør et stort inntrykk og vedvarer gjennom tidsaldrene et vitnesbyrd om en stor historie. Vi overnatter på trestjerners hotell i Piatra Neamt. Frokost inkludert.

Sjette dag: Piatra Neamt – Bicaz-kløften – Den Røde Innsjøen – Brasov

Vi begynner med frokostbuffet på hotellet før vi gjør oss klar til å dra til Brasov. På veien skal vi besøke Bicaz-kløften, som er utgravd av Bicaz-elven og som setter skille mellom de rumenske regionene Moldavia og Transylvania. Vi fortsetter via Bicas-kløften, kløfter øst i Karpatene, langs Bicaz-elven og krysser mellom Transylvania og Moldavia. Veien følger langs åtte kilometer lange kløfter som ofte slanger seg mellom klippene på den ene siden og høye fall på den andre. Dette regnes som en av de vakreste kjøreturene i landet. Vi passer også gjennom Lacu Rosu / Den Røde Innsjøen hvor vi stanser kort for å se på landskapet og får høre legendene om stedet. For å gi et lite hint er dette en naturlig demning som ble dannet under et jordskjelv den 23. januar 1838. Mens vi nærmer oss destinasjonen besøker vi også den befestede kirken i Prejmer. Dette er den største av de befestede kirkene i Syd-Øst-Europa, bygget på 1300-tallet og inkludert på UNESCOs Verdensarvliste fra 1999 for sin spesielle verdi. Vi ankommer Brasov om kvelden overnatter på trestjerners hotell. Frokost er inkludert.

Syvende dag; Brasov – Viscri – Sighisoara – Brasov

Under første del av dagen skal vi oppleve Brasovs skjønnheter til fots og deretter dra til en landsby som heter Viscri. Landsbyen ble berømt etter at prinsen av Wales, Charles, besøkte et gammelt hus der i 1996, som han besørget renovasjonen av. Stedet har opplevd et økende antall besøkende i tiden senere. Vi besøker også Viscri-kirken, som er en av de eldste i Transylvania. Vårt neste stopp er det berømte Sighisoara, Europas best bevarte middelalderby. Hele byen er ført opp på UNESCOs Verdensarvliste. Gåturen inneholder et besøk i Laug-tårnet, Det Venetzianske Hus (bygget på 1200-tallet), Vlad Spidderens (Draculas) hus. Gevirhuset, Trappegangen, Kirken på Haugen og Hermann Oberth-torget. De fleste av de 164 husene i byen er minst 300 år gamle og regnes derfor som historiske monumenter.

Åttende dag: Brasov – Branslottet – Sinaia – Pelesborgen – Bucuresti

Vi er kommet til vår siste dag i denne forbløffende delen av Europa. Vi konkluderer turen ved å besøke landsbyen Bran, hvor vi besøker et sted som er kjent over hele verden, Draculas borg. Borgen ble gjort berømt av den irske forfatteren Bram Stoker i romanen Dracula, og er i dag et museum. Etter å ha overlatt Dracula til å ta seg av andre turister (), kjører vi videre til Sinaia, et vakkert fjellområde som kalles «Karpatenes perle». Her besøker vi Peles-borgen, et av Romanias mange slott, som en gang var sommerresidens for rumenske konger. Turen slutter i Bucuresti, Romanias hovedstad. Vi håper alle disse stedene vi har besøkt kommer til å få en spesiell plass i ditt hjerte, og at disse følelsene får deg til å fortelle historiene du har hørt videre til andre.

nn_NONO