BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Transylvania Tog

3 - 6 Dager
Typologier

Historie

+ 2
VANSKELIGHET

Medium

MIN. ALDER

3 år

Fra 980 €

Fantastisk opplevelse

Med tog gjennom Transylvania

Følg oss med tog gjennom Transylvania, det første rendyrkede turisttoget i Romania, og du får oppleve en blanding av autentiske følelser og unike aktiviteter.

Denne spesielle togreisen fant for første gang sted i august 2017, hvor den tok turistene med seg på en fire dagers-ferd gjennom Transylvania.

Den neste reisen med tog gjennom Transylvania er planlagt fra 26. til 30.August 2020. Men dette er langt mer enn bare en togreise. Det er en reise full av unike erfaringer. Lokal vinsmaking, glemte landskaper og tidligere ukjente historier om folket i Transylvania. Fire middelalderbyen hvor vi overnatter på de beste hotellene: Brasov, Sighisoara, Alba Iulia og Sibiu. Musikalske opplevelser som er iscenesatt spesielt for oss: Orgelkonsert, Konsert med fanfarer og klassisk musikk. Kulinariske opplevelser samlet fra eldgamle oppskrifter som gjorde Transylvania til den navngjetne regionen den er.

MERK: Reisen kan også utvides med private, skreddersydde besøk (med transport, profesjonell guide og innlosjering), for dem som har lyst til å fortsette reise og oppdage mer av Romanias attraksjoner.

PRIS FOR MIN 2 PERSONER

980 €

PER PERSON

- +120 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

* Transport til Romania er ikke inkludert

Tur kart

Dag for dag

Følg oss med tog gjennom Transylvania, det første rendyrkede turisttoget i Romania, og du får oppleve en blanding av autentiske følelser og unike aktiviteter.

Første dag (26. august 2020) Vi møtes!

Turen begynner i Brasov med innsjekk på hotellet fra 15:00 (*valgfri privat transport til Brasov fra Bucuresti eller andre byer i Romania kan ordnes). Klokken 19:00 samles vi til en uformell velkomst-cocktail. Vi får smake et glass rumensk likør med noe å bite i, lærer hverandre å kjenne og gjør oss rede for togreisen gjennom Transylvania. Innlosjering i Brasov er på firestjerners hotell.

Andre dag (27.08.2020): Haferlanddistriktet

Klokken 09:00 kjører vi deg til Jernbanestasjonen i Brasov, som er utgangspunktet for turen. Møtt av fanfarer møter vi det første rumenske turisttoget. I to timer får vi smake på rumenske oster og viner og får høre de første fortellingene fra Transylvania. Rundt middagstid stanser vi i Mureni og distriktet som er kjent for sin gode havre, Haferland. Det sies at grunnet det noe røffe klimaet var området spesielt egnet for havredyrking, noe som også har gitt det navnet. I løpet av dagen får vi høre fortellinger om de befestede kirkene i Saschiz, Viscri, Crit, Bunesti og Mesendorf. Klokken 13:30 ankommer vi Crit. Her skal vi spise lunsj i den tidligere sokneprestboligen, Kraushuset. Haferlands spesialiteter fryder våre sanser mens vi slapper av i borggården i den befestede kirken. Fra 15:00 fortsetter vi oppdagelsen av regionen og får høre flere lokale historier. Dagen avsluttes med en spektakulær opplevelse i og med at vi ankommer berømte Sighisoara. Europas best bevarte middelalderlandsby og en del av UNESCOs verdensarvliste. Klokken 19:30 ventes vi på Restauranten «Det Doble Tre» på byens Hilton-hotell, med en utsøkt middag. Klokken 21:00 begynner vi den berømte rundturen i Citadellet i Sighisoara – en kveldstur som du knapt har opplevd tidligere, akkompagnert av fortets egen trommeslager. Innlosjering i Sighisoara på firestjerners hotell.

Tredje dag (28.08.2020) Tradisjonelt håndtverk

Klokken 08:30, like etter frokost, går vi igjen til Jernbanestasjonen og gjør oss rede til å oppdage en ny destinasjon i Siebenburgen-distriktet: Området rundt Medias. For å gjøre dagen enda mer minnerik, får vi høre enda flere lokale historier fra det omkringliggende området over en kopp kaffe eller te, eller et glass rumensk vin. Klokken 10:00 ankommer vi togstasjonen i Medias, hvor vi i små grupper begynner vår første kulturelle opplevelse. I løpet av dagen får vi bevitne tradisjonell transylvansk kultur, delta på små verksteder sammen med lokale kunsthåndtverkere. Fra klokken 13:00 spiser vi lunsj, en mulighet til å nyte retter fra hjertet av Transylvania. Vi fortsetter ettermiddagen med neste verksted, sammen med lokale og populære kunstnere, lidenskapelig opptatt av skjønnheten og som deler hemmeligheter fra mange generasjoner tilbake med oss. Etter rundturen, klokken 16:30, stiger vi ombord i bussene og drar tilbake til togstasjonen, som venter på oss ved Copsa Mica. Her får vi kaldt øl og noe å bite i under den tre timer lange turen til Alba Iulia. Vi innlosjeres i firestjerners hotell.

Fjerde dag (29.08.2020) Transylvansk gastronomi

Vi begynner 09:00 med en tur til det berømte Citadellet Alba Carolina. Dette er en stjerneformet rumensk borg bygget mellom 1715 og 1738. Fulgt av lidenskapelige og profesjonelle rumenske guider drar vi gjennom den historiske byen og blir fortalt historier om dannelsen av rumensk historie. Klokken 11:30 møter vi ved Transylvania-toget ved stasjonen i Alba Iulia. Neste destinasjon er middelalderbyen Mullbach, som idag er kjent som Sebes. Her skal vi delta på en spesiell opplevelse. Den evangelikale kirken i Sebes åpner sine dører for oss og orgelet fra 1893 skal forsyne oss med en unik konsert. Vi fortsetter serien av minneverdige opplevelser med en utsøkt gastronomisk opplevelse hvor vi alle får en rolle å spille. Vi skal tilberede maten sammen og oppdage gamle transylvanske oppskrifter, kokt med øl. Ved lunsjtid skal vi nyte smaken av disse rettene som vi selv har vært med å tilberede. Klokken 17:30 stiger vi atter ombord i toget og i nær tom timer får vi oppleve landskapet rundt Marginimea Sibiului og fortellinger fra tiden da befestningene i Sibiu var det siste bolverket mot den ottomanske invasjonen av Europa. Klokken 19:30 ankommer vi Sibiu, hvor vi skal tilbringe den siste kvelden av eventyrreisen vår. Etter en kort pause inviterer vi, klokken 21:00 til vårt Avskjedsselskap i denne historiske byen. Det er vår siste aften sammen og det er verdt å gjøre dette riktig! Innlosjering i Sibiu på firestjerners hotell.

Femte dag (30.08.2020): Sibiu og Făgăraș.

Etter frokost vandrer vi rundt i gatene i Sibiu, over gamle bytorg og fra klokken 10:00 deltar vi på en spesiell opplevelse - akkompagnert av fioliner med mengder av klassisk såvel som samtidsmusikk. Rundt lunsjtid drar vi til Jernbanen og reiser til Făgăraș-Citadallet. Her begynner vi 13:30, inne i selve borgen, med lunsj med en bredt utvalg av transylvanske retter. Siste del av reisen fra Făgăraș til Brasov, kommer til å gi den anledningen til å utveksle inntrykk fra reisen, epostadresser og facebookprofiler over et glass musserende vin og mengder av glede. Klokken 17:00, etter fem dager med minneverdige opplevelser, når vi avslutningspunktet, Jernbanen i Brasov. Tiden er inne til å dele klemmer og smil!

nn_NONO