BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

En smak av Transylvania og Vest-Romania

6 - 9 Dager
Typologier

Sport

+ 2
VANSKELIGHET

Low

MIN. ALDER

10 Years, 18 years, 3 Years

Fra 750 €

Fantastisk opplevelse

We invite you to discover the natural beauty of Romania, situated in the Eastern part of Europe. Often called the Latin Island in a Slavic Sea, Romania has iconic landmarks, beautiful landscapes and culture, ancient traditions and legeds that are waiting to be discovered!

PRIS FOR MIN 2 PERSONER

1325 €

PER PERSON

- +90 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

PRIS FOR 15 PERSONER

750 €

PER PERSON

- +90 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

* Transport til Romania er ikke inkludert

Tur kart

Dag for dag

Jeg inviterer deg til å oppdage den naturlige skjønnheten i Romania, som ligger i den østlige delen av Europa. Ofte kalt den latinske øya i et slavisk hav, har Romania ikoniske landemerker, vakre landskap og kultur, gamle tradisjoner og legender som venter på å bli oppdaget!

DAG 1: BUCURESTI - TRANSFAGARASAN ROAD - SIBIU (RUNDT 310 KM / 6 TIMERS KJØRING)

Dag 2: Sibiu - Biertan Festning Kirke - Sighisoara (rundt 100 km / 2 timers kjøring)

Etter frokosten skal vi til Sighisoara, Europas best bevarte middelalderby, og en del av UNESCOs verdensarv. På veien tar vi en kort stopp ved Biertan Festning Kirke. Kirken ble bygget av det etniske saksiske samfunnet i en tid da området tilhørte kongeriket Ungarn. For en kort periode romersk-katolsk, ble så kirken luthersk etter reformasjonen. Biertan er én av et antall landsbyer med befestede kirker i Transilvania som står på UNESCOs verdensarvliste. Neste stopp er selve Sighisoara, en av de vakreste byene i hjertet av Transilvania. Hele byen bærer preg av tysk arkitektonisk påvirkning. Byen var i flere århundre en militær og politisk høyborg. En av de mest kjente attraksjonene er Klokketårnet, bygget i det 14. århundre. Tårnet har 2 meter tykke vegger, og ble brukt til å lagre ammunisjon, matreserver, arkiver og byens skatter. Turens høydepunkter inkluderer: Guild Tower, Venetiansk Hus (bygget på 1200-tallet), Vlad Tepes (Dracula) Hus, Huset med hjortegribben, Den Dekkede Trappen, Kirken på bakken, Hermann Oberth Torget. Valgfritt: lunsj / middag i huset der Dracula ble født, som er i dag en berømt restaurant. Overnatting i Sighisoara, 3 * hotell, frokost inkludert.

Dag 3: Sighisoara - Trekirker - Sapanta Merry Cemetery - Sighetu Marmatiei (rundt 320 km / 6 timerskjøring)

Etter en energisk frokost vi vil begynne turen til UNESCOs verdensarvliste trekirker, bygget fra 1600-tallet helt til 1900-tallet. Med en gang vi kommer inn i regionen, vil man føle seg som i en tidsreise - tradisjonelle hus bygget etter gamle design, trekirker som har vært vitne til historien, unike tradisjoner og imøtekommende mennesker. Vår reise inn i den gamle dager historien av regionen vil føre oss gjennom urørte landskap, tradisjonelle landsbyer og elven Iza-dalen, et nasjonalt beskyttet område. Dagens høydepunkt skal være omvisningen på Sapanta Glad kirkegåren, en kirkegår som er noe for seg sjøl, unik i Europa. Det er kjent for sine fargerike gravsteiner med naive malerier som beskriver på en original og poetisk måte menneskene som er gravlagt der, samt scener fra deres liv. Glad kirkegården er et friluftsmuseum og en internasjonal turistattraksjon. Overnatting i Sighet, 3 * pensjonat, frokost inkludert.

Dag 4: Sighetu Marmatiei - Barsana trekloster - Bukovina / Gura Humorului (rundt 220 km / 4 timer 30 'kjøring)

Dag 5: Gura Humorului - Humor, Voronet, Agapia klostrer - Neamt kloster - Piatra Neamt (rundt 190 km, 4 timer kjøring)

Etter frokost besøker vi Voronet kloster, grunnlagt i 1488 av kong Stephen den store. Kalt også det ”Østlige Sixtinske Kapell”, den unik kloster i verden har en spesiell farge: den berømte “blå av Voronet”. Freskomaleriene ser ut som i en symfoni av farger med lys. De skjuler masse semantikk som vi inviterer deg til å oppdage med oss. Etter besøket på Voronet, vil vi fortsette å kjøre og besøke Agapia og Neamt Monasteries. Veggene inne i Agapia kloster ble malt i 1858 av Romania største maler, Nicolae Grigorescu, når han var 20 år gammel. På grunn av deres kunstneriske verdi kan disse maleriene betraktes som et ekte kunstgalleri. Omgitt av gamle skoger, liggende innerst i fjellene, vil vi videre beundre det eldste klosteret i Moldova - Neamt kloster. Fantastisk, med delikate fargeeffekter, til å bare snakke fra den arkitektoniske synspunkten, viser klosteret modenheten til den arkitektoniske stilen i regionen Moldova, bygning som ble bygd i Stefan cel Mare (Stephan den store) regjering periode. Overnatting på et 3 * hotell i Piatra Neamt by.

Dag 6: Piatra Neamt - Den røde innsjøen - Prejmer befestet kirke - Brasov (rundt 250 km / 5 timers kjøring)

Først tar vi frokostbuffé på hotellet, etterpå er vi klar til å dra til Brasov. På vei vi vil se Bicaz-juvet, skåret ut av vannet i elven Bicaz og den blir som en passasje mellom de rumenske regionene Moldova og Transilvania. Vi følger Bicaz-juvet, i de østlige Karpater, ved elven Bicaz, og går vi gjennom passasjen fra Transilvania til Moldavia. Veien er 8 kilometer lang med raviner; Veien er veldig svingete med stein på den ene siden og brått på den andre; Den er en av de mest spektakulære kjøretur i landet. Vi vil også passere gjennom Lacu Rosu / Den røde innsjøen hvor vi har en kort stopp for å beundre landskapet og lære om legendene på dette stedet. Bare for å gi et hint, er dette en naturlig dam sjø som er dannet etter sammenbruddet av en skråning på grunn av det jordskjelvet den 23. januar 1838. Når vi nærmer oss destinasjonen, besøker vi også Befestet kirke i Prejmer bygd. Dette er den største befestede kirken i Sørøst-Europa, bygget på 1300-tallet og inkludert i UNESCOs arv i 1999 for sin spesielle verdi. Vi ankommer til Brasov hvor vi har overnatting med frokost inkludert. Valgfritt: en spesiell middag med live musikk i Cetate Restaurant i Brasov, for opera musikkelskere - med Filarmonica fra Brasov. I salongen fra middelalderen kan du glede deg over en konsert som inkluderer kammermusikk, dans og arier av klassisk og pre-klassisk musikk.

Dag 7: Brasov - Bran - Azuga Rhein vinkjelleren - Sinaia - Bucuresti (rundt 200 km / 4 timers kjøring)

Om morgenen får vi sjansen til å nyte en bytur og deretter avreise vi til byen Bran. Brasov er en av de vakreste byene i Romania. Hovedattraksjonen er den middelalderske delen av byen med: Den Svarte kirken som huser en uvurderlig samling av orientalske tepper samt et 4000-rørs orgel. Vi skal besøke Rådhusplassen, Franciskaner klosteret, Byparken, Det svarte tårnet, Det hvite tårnet, Ecaterina's Gate, Schei Gate og Rope veg - den smaleste gaten i Europa. På ettermiddagen vil vi dra til landsbyen Bran for å besøke Bran Castle. Her vi vil gleder oss over turen til det berømte Bran Castle (kjent som "Dracula's Slott"). Bran Castle ligger 30 km fra Brasov, mellom Bucegi og Piatra Craiului-fjellene, og den er et viktig nasjonalt monument og landemerke for den rumenske turismen; det er ikke bare på grunn av det vakre slottet og landskapet, men også på grunn av legenden om grev Dracula. Etter Bran, fortsetter vi turen til byen Sinaia, det vakre fjell feriestedet kalled "Karpatenes perle". Her besøker vi Peles-slottet, et av Romania vakreste palasser, før i tid, sommerhus for de rumenske konger, et av Romania viktigste museet, et mesterverk! Byggingen av slottet begynte i 1875 og ble innviet i 1883. Peles slott var det siste hvilestedet for flere rumenske monarker, kong Carol I også, som døde her i 1914, samt kong Ferdinand og dronningen Maria. Om kvelden ankommer vi i Bucuresti. Her er turen over!

nn_NONO