BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Transilvania

TTransylvania er en historisk region som ligger i sentrum av Romania. Bundet øst og sør av Karpaterfjellene, strekker det historiske Transylvania seg vestover til Apuseni-fjellene.

Den tidligste kjente referansen til Transylvania vises i et middelaldersk latinsk dokument i 1075 som ultra silvam, som betyr "bortenfor skogen". Transylvania var en gang sentrum for Kingdom of Dacia (82 f.Kr. - 106 e.Kr.). I 106 e.Kr. erobret Romerriket territoriet og utnyttet systematisk sine ressurser, hovedsakelig gull. De eldgamle gruvene kan fortsatt besøkes, da de bevart veldig godt.

Mellom 1003 og 1526 var Transylvania en region i Kongeriket Ungarn. Habsburgerne skaffet seg territoriet kort tid etter slaget ved Wien i 1683. I 1687 anerkjente herskerne i Transsylvania suzeriniteten til Habsburg-keiseren Leopold I, og regionen ble offisielt knyttet til Habsburg-riket. Etter nederlag i første verdenskrig, gikk Østerrike-Ungarn i oppløsning. Valgte representanter for de etniske rumenerne fra Transylvania, Banat, Crisana og Maramures støttet av mobilisering av rumenske tropper, utropte Union med Romania 1. desember 1918.

Hovedbyen i Transylvania er Cluj-Napoca, ofte kjent som Cluj, også den nest største byen i Romania, etter Bucuresti. Brasov er et annet viktig turistmål, spesielt for sine historiske og kulturelle steder. Sibiu, som også er inkludert i våre pakker, er et av de viktigste kulturelle sentra i Romania og ble utnevnt til den europeiske kulturhovedstaden for året 2007. I Transylvania er det mange middelalderske mindre byer, og den mest kjente var langt på vei Sighisoara . Dette er et populært turistmål for den velbevarte murte gamlebyen, som er oppført av UNESCO som verdensarvliste.

Den vestlige verden forbinder ofte Transylvania med vampyrer, på grunn av innflytelsen fra Bram Stokers roman Dracula og dens mange filmatiseringer. I toppen av 2016 av Lonely Planet, "Best in Travel 2016", rangerte Transylvania først blant regionene som bør besøkes. Etter forkynnernes mening betyr ikke Transylvania bare "vampyrland", det er også en region som fremdeles rommer mange befestede kirker og landsbyer med en spesiell skjønnhet. Dette er det beste stedet å gjenoppdage hundrevis av år gamle tradisjoner og skikker.

Ser frem til å være din pålitelige guide i Transylvania!

PAKKER

3 Turer in Transilvania

Romania

Utforsk Karpatian Garden

Kontakt

contact@transylvaniareiser.no

Transilvania

PAKKER

nn_NONO