BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Velkommen til Draculas rike!

3 - 6 Dager
Typologier

Kulturell

+ 2
VANSKELIGHET

Medium

MIN. ALDER

10 Years, 18 years, 3 Years

Fra 1095 €

Fantastisk opplevelse

Vi begynner med å oppdage den infame grev Draculas spor ved Fyrsteplassen, Draculapalasset, i Bucuresti. Palasset ble bygget i andre halvdel av det 19de århundre. Når vi kommer til femte dag av turen får du oppleve det berømte Branslottet – slottet hvor den virkelige Dracula i sin tid bodde.

PRIS FOR MIN 2 PERSONER

1590 €

PER PERSON

- Turleder inkluderende

- +140 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

PRIS FOR 15 PERSONER

1095 €

PER PERSON

- Turleder inkluderende

- +140 euro for enkeltrom

- prisavslag for familier

- forskjellige priser for ulike strukturer i gruppene (fra 3-15 personer)

* Transport til Romania er ikke inkludert

Tur kart

Dag for dag

Første dag: Bucuresti

Denne fantastiske opplevelsesturen begynner i Romanias hovedstad, Bucuresti. Guiden henter oss, og vi begynner å oppdage byen. Turen inkluderer alle viktige historiske steder og arkitektoniske bygninger, for å hjelpe deg å forstå historien til en by som først ble omtalt i skrevet form i 1459. Høydepunkter: Triumfbuen (inspirert av tilsvarende i Paris. I tilfelle du ikke vet det, kalles Bucuresti for «Vesle Paris». Presseplassen (her får du se en tro kopi av Moskvauniversitetet), det tidligere kongepalasset (som idag rommer det nasjonale kunstmuseet), Athenaeum (Romanias berømte konsertsal), Revolusjonsplassen (hvorfra antikommunismens opprør spredte seg utover hele landet i 1989). Man kan sykle langs den historiske Victoria-avenyen, forbi det gamle universitetet, det renoverte Nationaltheatret, Operahuset, Manucs Vertshus - gamlebyen og det eldste hotellet i byen, Patriark (som ble ferdigstilt i 1659 under ordre fra den wallachiske prins Serban Basarab). Etter dette besøker vi Parlamentspalasset, den nest største bygningen i verden, etter Pentagon. Vi overnatter i Bucuresti.

Andre dag: Bucuresti – Sibiu - Sibiel

Etter frokost kjører vi gjennom Olt-dalen, hvor elven Olt, den lengste elven i Romania flyter. Vårt første stop er for å beundre det majestetiske Cozia-klosteret, som er kjent som det eldste og mest komplekse historiske kunstmessig tekniske byggverket i riket. Cozia-klosteret ble bygget fra 1386-1388 og var en av viktigste eiendommene til landets hersker, Mircea cel Batran. Nå fortsetter vi reisen videre til Sibiu og nyter en avslappende byvandring i ett av de hyppigst besøkte områdene i Romania. Her finner du en av de best bevarte historiske stedene i landet, hvor mange middelalderborger fremdeles fins i svært god stand. Det gamle bysentrumet har begynt prosessen for å bli et Verdensarvsted beskyttet av UNESCO, og i 2007 var byen utnevnt Europeisk Kulturhovedstad det året. Rundtur i Sibiu: Befestningene, Trappene, Portene, manufakturkvarteret, pottemakerkvarteret, trearbeiderkvarteret, the Mølletårnet, Det tykke tårnet, Rådstårnet. Vi avslutter dagen i den sjarmerende landsbyen Sibiel – omkring 20 kilometer fra Sibiu, en pittoresk rumensk landsby velkjent for sine glassikoner. I Sibiel kan du nyte en tradisjonell middag; og vi overnatter på et Vertshus i landsbyen.

Tredje dag: Sibiel - Biertan - Sighisoara - Sibiel

Om morgenen spiser vi frokostbuffé på vertshuset i Sibiel. Turen begynner med en kjøretur til en av de mest majestetiske og verdifulle, befestede, kirker i Transylvania, Biertan. Dette er en av de vakreste landsbyene med befestede kirker i hele Transylvania. Den befestede kirken Biertan ble i 1995 inkludert på listen over verdens arkitektoniske patrimonia under UNESCOs formynderi. Det er et kirkelig forsvarskompleks som ble bygget i det 15. og 16. århundre i sengotisk stil, med tydelige renessanselementer. Når det gjelder neste stopp, må du forberede deg på noe spennende, dystert og mystisk - vi vil være i byen der Vlad Tepes, senere kjent som Dracula, ble født i 1431: Sighisoara. I denne sprudlende europeiske middelalderbyen Sighisoara med sine gamle hus og bygninger som fremdeles er funksjonelle og godt bevart. Byen er dokumentert på 1100-tallet, og spilte en viktig strategisk og kommersiell rolle i utkanten av Sentral-Europa i flere århundrer. Mål som kan besøkes: middelalderske festningsverk (fra det 12. til det 17. århundre), blant dem: Rådstårnet / Klokketårnet (nå Historisk museum); Kirken på Haugen; Vlad Draculs barndomshjem; Det Venetianske hus; Trappegangen, Gamle Jomfruers Korridor. Gled deg til lunsj i spennende atmosfære, Dracula House Restaurant, som ligger i rommet hvor fyrst Vlad Dracul ble født, før vi returnerer til pensjonatet i Sibiel om kvelden. Middag inkludert.

Fjerde dag: Sibiel - Sambata - Brasov - Bran

Frokostbuffet på Vertshuset i Sibiel. Vi tilbringer første del av dagen på å besøke Brancoveanuklosteret i Sambata de Sus. Klosteret ligger ved elven Sambata, er kjent for å være et sted for avslapning, fritid og spirituell påfyllingsstasjon for besøkende som stopper eller kommer til stedet for å be. Videre drar vi på sightseeing i Brasov, til fots, inkludert Piata Sfatului, Sentralparken og den berømte Svarte kirken som huser en uvurderlig samling av orientalske tepper samt et orgel på 4000 piper. Den (idag: lutherske) sorte kirken, som antagelig ble bygget på 1300- og 1400-tallet, er den største gotiske kirken mellom Wien og Istanbul. Kirken har den en av de største kirkeklokkene i Romania, som veier omkring syv tonn. Brasov er også hjemmet til det som sies å være Europas smaleste gaten, Strada Sforii. Vi overnatter i landsbyen Bran.

Femte dag: Bran (Bran-borgen)

Vi besøker Bran-borgen; det legendariske Dracula-slottet - med sin middelalderske atmosfære ble dette fantastiske slottet forbundet med legenden om vampyren Dracula. Borgen ble bygget mellom 1377 og 1382, på en 60 m høy klippe med såvel strategisk, militært som kommersielt formål. Bygningen har fire tårn plassert ved de fire kardinalpunktene, veggene er laget av steinblokker og rommene og de smale gangene utgjør en mystisk labyrint av spøkelsesaktige kriker og hemmelige rom. Mer enn det, på den indre gårdsplassen er det artesiske brønner, koblet til et mystisk underjordisk nettverk. Etter besøket i Bran-borgen kjører vi til Moeciu, en svært pittoresk fjellandsby, 29 km sør for Brasov. Vi spiser tradisjonell lunsj inntatt i et landsens landskap, som hentet ut fra eventyrene, drikke inkludert. Vi overnatter også i natt i landsbyen Bran.

Sjette dag: Kli - Sinaia

Frokostbuffé på Vertshuset. Avreise til Sinaia og besøk Pelesborgen, et av de vakreste palassene i hele Europa. Neo-renessansepalasset, bygget mellom 1873 og 1914, var en gang sommerresidens for den rumenske kongen. Liggende ved foten av Bucegi-fjellene i den pittoreske byen Sinaia, er Pelesborgen et mesterverk av tysk arkitektur, av mange ansett som en av de mest fantastiske borgene i Europa. Pelesborgen var det første europeiske slottet helt opplyst av elektrisk strøm, og strømmen ble produsert av slottets eget anlegg. Det er en del av et kompleks som består av tre bygninger: Peles borgen, Pelisorborgen og Jakthytta Foi?or. Vi overnatter på 3-stjerners hotell i Sinaia.

Syvende dag: Sinaia- Bucuresti (avreise)

Etter å ha spist en deilig frokostbuffé på hotellet drar vi tilbake til flyplassen i Bucuresti for avreise, etter å ha kjørt gjennom Romanias vakre landskaper. Vi flyr deretter hjem

nn_NONO