BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Muntenia

MMuntenia, også kjent på engelsk som Greater Wallachia, er en historisk region i Romania. Det ligger mellom Donau (sør og øst), Karpaterfjellene og Moldavia (begge nord), og Olt-elven i vest.

The regios is rich in natural protected areas, such as Bucegi National Park, with a total area of 35,700 ha, of which the total reserves occupy 9,000 ha. It includes important tourist attractions, such as the Sphinx and the Babele, rock formations sculpted by nature, rare species of plants and animals such as the brown bear and the black wild goat. One of the most important tourist objectives can be considered the peak Omu, 2,505 meters high.

Når vi går mot sør, krysser vi gjennom Prahova-dalen, et av de mest besøkte fjellområdene i Romania, som strekker seg langs Prahova-elven, med en stor konsentrasjon av fjellturiststeder. Her kan vi finne det berømte Peles-slottet, regnet som et av de viktigste monumentene i sitt slag i Europa i andre halvdel av 1800-tallet. Peles slott i Sinaia var sommerbolig for kongene av Romania, og ble bygget mellom 1873 og 1914.

Muntenia er også vertskap for Bucuresti, hovedstaden i Romania. Med en befolkning på rundt to millioner innbyggere, gjør det Bucuresti til den sjette største byen etter størrelse i EU. Den første sertifiserte omtale av Bucuresti dukker opp i 1459, og i 1862 blir Bucuresti hovedstaden i Romania. Mellom de to verdenskriger brakte den elegante arkitekturen og Bucuresti-eliten ham kallenavnet "Lille Paris". Det mest ikoniske stedet i hovedstaden er definitivt parlamentsbygningen. Palasset måler 270 meter på 240 m, 86 m høyt og 92 meter under bakken. Den har 12 nivåer på overflaten og ytterligere 8 under jorden. Parlamentets palass var registrert med tre poster i World Records Academy for den største, dyreste og den vanskeligste å administrere administrativ bygning i verden. Guinness Record Book, viser konstruksjonen på andreplass i verden etter Pentagon, med et areal på 330.000 kvadratmeter, og på tredjeplass i verden i volum, med 2.550.000 kubikk.

Utelivet i Bucureşti kan være alt fra flamboyant og ekstravagant til avslappet og omgjengelig. Den gamle bydelen av Bucureşti, også kalt Lipscani etter hovedgaten som krysser området, er så mye fylt med barer, puber og restauranter, at det noen ganger er nesten umulig å velge det beste stedet å danse og ha det moro med venner.

Bare la byen overraske deg og oppdage hovedattraksjonene i "Lille Paris i Øst-Europa" i en vakker guidet bytur!

PAKKER

0 Turer in Muntenia

Romania

Utforsk Karpatian Garden

Kontakt

contact@transylvaniareiser.no

Muntenia

PAKKER

nn_NONO