BEST

PAKKER

LAST

MINUTES

Moldova

MMoldavia er en region i det nordøstlige Romania, og består av det gjenværende territoriet til Fyrstendømmet Moldova etter tapet i 1776 av den nordvestlige regionen kalt Bucovina og i 1812 den østlige halvdelen av fyrstedømmet kalt Bessarabia (Republikken Moldova).

Perioden med maksimal utvikling og velstand for Moldova var under regjering av Stephen the Great (1457-1504), som gjennom slag mot det osmanske riket, men ikke bare. I løpet av denne perioden klarte han å opprettholde uavhengighetsstatusen til Fyrstendømmet Moldova. Med foreningen Moldova med Wallachia, utført av Alexandru Ioan Cuza 24. januar 1859, begynner den moderne historien til Romania.

Moldova konkurrerer med Transylvania når det kommer til rik folklore, naturlig skjønnhet og fantastisk historie.

Plassert i de bølgende åsene i Nord-Moldova, er regionen Bucovina, hjem til en av verdens største kunstskatter: UNESCOs verdensarvliste for de malte klostrene i Bucovina. Disse rikt dekorerte gudshusene er unike i verden, bygget på 1400- og 1500-tallet og har fargerike utvendige fresker som skildrer dramatiske religiøse scener.

Byen Suceava, er kanskje det beste utgangspunktet for en tur til klostrene. En gang hovedstaden i Moldavia (fra 1375 til 1565), har den noen bemerkelsesverdige attraksjoner som sine egne, for eksempel restene av festningen Suceava som ble bygget i 1388. I dag kan besøkende besøke restene av de imponerende festningsverkene og innta en flott utsikt over byen.

Bli med på denne fantastiske reisen der vi besøker UNESCOs kulturminner!

PAKKER

0 Turer in Moldova

Romania

Utforsk Karpatian Garden

Kontakt

contact@transylvaniareiser.no

Moldova

PAKKER

nn_NONO